Головна Новини Суспільство події COVID-карта Європи: «зеленими» залишаються лише сусіди України
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-карта Європи: «зеленими» залишаються лише сусіди України

COVID-мапа Європи далі темнішає, "зеленими" залишились майже виключно сусіди України

20 серпня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

На "коронавірусній" карті Європи, в порівнянні з минулим тижнем, в "зеленій зоні" знаходяться тільки найближчі сусіди України — Польща, Словаччина, Угорщина і Румунія, а також Чехія і частина Хорватії. Така картина є, якщо звернути увагу на підсумки аналізу Європейського центру з попередження і контролю захворювань, які виходять щочетверга, починаючи з 12 серпня. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Європейська правда".

COVID-карта Європи: «зеленими» залишаються лише сусіди України

COVID-карта Європи Фото: Європейська правда

На карті видно, що пандемія почала повертатися в центральну частину Європи. Ще сім днів тому більшість центральних країн ЄС були в "зеленій зоні", а тепер вони висвічуються "жовтими". Це стосується таких країн, як Німеччина, Австрія, а також Латвія. Також погіршилися справи в таких країн, як Франція, Литва, Греція і Болгарія. Їх помістили в "червоні зони".

Аналітики ввели таке поняття, як "темно-червоні зони", в них поміщають ті країни, де епідеміологічна ситуація починає стрімко погіршуватися. Це велика частина Іспанії, деякі регіони Франції та Ірландії. Для складання карти експерти беруть до уваги не тільки кількість нових виявлених кейсів захворюваності, але і кількість зроблених тестів, зіставляють цей показник з кількістю населення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні вирішили не чекати, коли ситуація вийде з-під контролю. Поліції дано вказівку знову жорстко контролювати носіння масок і обмеження проїзду в громадському транспорті. Кількість нових заражень на коронавірус дає привід для посилення контролю. У порівнянні з минулим літом українці помітно розслабилися щодо дотримання протиепідеміологічних заходів і не дотримуються їх в більшості регіонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини