Головна Новини Суспільство події Ціни в Україні підстрибнули: що найбільше подорожчало
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни в Україні підстрибнули: що найбільше подорожчало

За рік продукти харчування подорожчали більш як на 30%

10 листопада 2022, 17:55 comments1674
Поділіться публікацією:

Індекс інфляції в Україні у жовтні збільшився на 2 процентні пункти – до 26,6% у річному вимірі. Від початку року ціни зросли на 24,8%, повідомила Державна служба статистики. Базова інфляція у жовтні 2022 року, порівняно з попереднім календарним місяцем, склала 1,9%, з початку року вона прискорилася до 20,1%.

Ціни в Україні підстрибнули: що найбільше подорожчало

Гривні. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що найбільше за рік подорожчали продукти харчування – на 36,1%, зокрема ціни на яйця зросли на 81,4%, на фрукти – на 62,6%, овочі – на 78,8%.

Варто також зазначити, що Нацбанк прогнозує, що за підсумками 2022 року інфляція становила 31%, а наступного року сповільниться близько 20%.

На початку вересня перший заступник міністра економіки Денис Кудін говорив, що темпи інфляції в Україні зменшили зростання другий місяць поспіль, і це є важливим позитивним сигналом для бізнесу та пересічних споживачів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні побільшало тих, хто менше економить гроші. Якщо раніше таких було 11%, то зараз – 16%. Наші співвітчизники тепер охоче купують одяг та взуття. На другому місці серед пріоритетів – продукти харчування. Також серед наших співвітчизників збільшився відсоток тих, хто збирає гроші, щоб відкласти заощадження через невизначеність у країні через війну з РФ, що тривала.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ціни на однокімнатні квартири в Україні б'ють рекорди: де зараз найдешевші та найдорожчі однокімнатні квартири в Україні, які області склали конкуренцію щодо попиту на житло Києву? Про це читайте у нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини