Головна Новини Суспільство події Ціна «Стіни Яценюка» у «слуг» вийшла вчетверо дорожчою, ніж у попередників
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна «Стіни Яценюка» у «слуг» вийшла вчетверо дорожчою, ніж у попередників

Протягом 2022-2023 років влада обіцяє побудувати захисні споруди на держкордоні з Росією та Білоруссю для ефективного контролю. На це зараз потрібно 17 млрд гривень

20 листопада 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Після анонсованої "слугами народу" добудови "Стіни Яценюка" вони нарешті оприлюднили бюджет будівництва. Голова МВС Денис Монастирський попросив у Верховної Ради 17 млрд гривень на інженерне обладнання кордонів України з РФ (1974, 04 км) та Білорусією (1084,2 км). Як повідомляє портал "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише політичний експерт Віктор Таран.

Ціна «Стіни Яценюка» у «слуг» вийшла вчетверо дорожчою, ніж у попередників

Ділянка російсько-українського кордону у Луганській області. Фото: МВС України

"Монастирський та оточення на продовження проєкту "Стіна" на російському кордоні та для облаштування українсько-білоруського кордону хоче 17 мільярдів. Це, по-перше, більше ніж у чотири рази дорожче, ніж було передбачено проєктом "Стіни", яку запропонував Яценюк у 2015 році. А по-друге, ця сума передбачена на набагато менший обсяг робіт. Ну, і, по-третє, це не всі ноу-хау, а вкрадена модель "попередників", — зазначив Віктор Таран.

Експерт вважає, що вся різниця між проєктами Монастирського та Яценюка – у домальованому літачку з повітря на проєкті, ну, і вчетверо більше кошторису. А так – все один на один.

"Звичайно, хтось скаже – хай хоч так. Адже протягом двох років "слуг" при владі проєкт був заморожений, але особисто мене такий варіант надмірного витрачання коштів не влаштовує. Те, що вони в них є – це точно не їхня заслуга. У 2019 році вони отримали стабільну країну, яка зростає. На відміну від 2015 року, коли країна була в умовах активної фази війни, розграбованим бюджетом та за відсутності армії", – зазначив експерт.

Віктор Таран наголошує, якщо "слуги народу" отримали кошти – було б правильно витрачати їх раціонально, а не влаштовувати чергове "Велике будівництво", завищуючи вчетверо бюджети.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Монастирський проінспектував український кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини