Головна Новини Суспільство події Чи захищений від мігрантів українсько-білоруський кордон – інспекція Монастирського на Волинь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи захищений від мігрантів українсько-білоруський кордон – інспекція Монастирського на Волинь

Кордон підсилять живою силою, а згодом - повністю переобладнають

11 листопада 2021, 18:16
Поділіться публікацією:

Міністр внутрішніх справ перевірив стан українсько-білоруського кордону на Волині, інформує прес-служба відомства на офіційній Facebook-сторінці.

Чи захищений від мігрантів українсько-білоруський кордон – інспекція Монастирського на Волинь

Українські прикордонники на Волині - фото Facebook МВС

Денис Монастирський відвідав Волинську область, щоб перевірити готовність правоохоронців та військових до появи незаконних мігрантів з Білорусі. Під час інспекції він відвідав місця дислокації підрозділів МВС, Держприкордонслужби, Національної гвардії та Національної поліції. 

Урядовець наголосив, що захист кордону буде підсилений 8,5 тисячами військових:

- 3000 прикордонників;

- 3500 нацгвардійців;

- 2000 поліцейських.

Неподалік постійно патрулюватимуть 15 вертольотів МВС, які, за потреби, будуть підвозити нові сили.

Візит на Волинь відбувся вже наступного дня після засідання РНБО, на якому обговорювалась ситуація з мігрантами на території Білорусі. Денис Монастирський, підводячи підсумки огляду, сказав:

"Український рубіж необлаштований, тому в найкоротші терміни Україна має звести "інтелектуальний кордон" з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проєкту знадобиться 17 млрд грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету".

На фотографіях, оприлюднених прес-службою відомства, знято укріплення, які зараз захищають українсько-білоруський кордон.

Чи захищений від мігрантів українсько-білоруський кордон – інспекція Монастирського на Волинь - фото 2

Наразі бачимо кількаметрову контрольно-слідову смугу розораної землі, прикордонні стовпи з сіткою, схожою на "рабицю", та колючим дротом. Також працює деяке обладнання, яке дає можливість дистанційно моніторити ситуацію.

Чи захищений від мігрантів українсько-білоруський кордон – інспекція Монастирського на Волинь - фото 3

Між тим кордон Польщі та Білорусі укріплений колючим загородженням – спіраллю Бруно, виготовленої з колючої стрічки з армованим дротом. Подібний спіральний бар'єр безпеки в Україні називають "Дріт колючий Єгоза" і продають у середньому по 1800 грн. за 17,5-24,5 м (залежно від бажаного розтягування). 

Загальна довжина кордону між Україною та Білоруссю – 1080 км, він проходить через п'ять областей – Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Чернігівську. Волинська область межує з Польщею, тому є ризик, що мігранти перемістяться саме сюди, щоб таки потрапити до ЄС. Вартість закупівлі загороджувального дроту "Єгоза" для усієї довжини кордону орієнтовно може складати біля 108 млн грн. 

Про результати термінового засідання РНБО 10 листопада 2021 р. читачі видання "Коментарі" можуть ознайомитись за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини