Головна Новини Суспільство події Чому українські військовослужбовці не можуть отримати проїзні документи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому українські військовослужбовці не можуть отримати проїзні документи

Омбудсман взяла на контроль проблему відсутності листів-талонів в терцентрах

14 вересня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Останнім часом українським військовим, що мають право на пільговий проїзд, відмовляють в отриманні відповідних проїзних документів. Про це повідомляють в прес-службі Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Чому українські військовослужбовці не можуть отримати проїзні документи

У Міністерстві оборони повинні розібратись з проблемою відсутності талонів, фото з відкритих джерел

Учасники бойових дій, що служать в лавах Збройних Сил України та військові, що звільнилися зі служби, написали декілька звернень до Людмили Денісової, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У зверненнях громадян йдеться про те, що їм відмовляються видавати листи-талони, що засвідчують їхнє право на отримання пільгових проїзних документів на наступний 2022 рік.

Таку інформацію військові отримали, звернувшись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Омбудсман Людмила Денісова подала запит до кадрового центру Сухопутних військ Збройних Сил України. Там на запит надав відповідь тимчасовий виконувач обов’язків начальника центру. За його словами, наразі в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки дійсно немає листів-талонів. Причина їх відсутності не вказана.

Омбудсман подала звернення до міністра оборони України та взяла питання на особистий контроль. У Міністерстві мають найближчим часом вирішити проблему відсутності бланків талонів на пільговий проїзд для військовослужбовців.

Нагадаємо, що військові та ветерани війни мають право на пільговий проїзд із 50% знижкою відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Як повідомляв портал "Коментарі", майор ЗСУ зробив смертельний постріл у солдата. Кримінальне провадження у справі про вбивство було відкрито 21 березня 2017 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини