Головна Новини Суспільство події Чому школи закриватимуть навіть якщо всі вчителі вакциновані
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому школи закриватимуть навіть якщо всі вчителі вакциновані

На Західній Україні вже закрили школи, де вчителі вакциновані

21 вересня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Школи, в яких провакциновано більше 80% вчителів, а також дитячі садочки можуть закривати на карантин не через малу кількість освітян, які отримали дози вакцини. Про це повідомляє ТСН.

Чому школи закриватимуть навіть якщо всі вчителі вакциновані

Віктор Ляшко пояснив коли школи закриють, фото з відкритих джерел

За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, є інші передумови для закриття школи чи садочка на карантин. Серед причин закриття закладу й переведення учнів на дистанційне навчання може бути самоізоляція половини класів. Так, якщо в школі 50% класів перебувають на самоізоляції, то школу закривають.

Класи йдуть на самоізоляцію, якщо в колективі захворів хоча б один учень або одна учениця. Щодо ситуації в дитячих садочках, то так само вся група має йти на самоізоляцію, якщо серед них є хвора дитина.

Нові умови введення карантину в школах та дошкільних закладах мають завадити поширенню коронавірусної хвороби серед дітей та педагогів. Адже діти зі школи чи садочка приходять додому й вірус передається рідним. Таким чином від одного хворого можуть інфікуватися чимало людей, які навіть якщо вони не спілкуються між собою особисто.

За даними міністерства охорони здоров'я, з 14 тисяч загальноосвітніх шкіл 60 шкіл закрито, учні та вчителі яких пішли на самоізоляцію. Серед цих шкіл й заклади на заході країни де вакцинувалося 80% вчителів.

Станом на 20 вересня було зареєстровано 2 265 нових випадків захворювання на COVID-19, серед них хворобу виявили в 275 дітей та 22 медичних працівників.

Портал "Коментарі" повідомляв чи вимагатимуть у школярів результати тестів на COVID-19. На запитання медичного експерта ЮНІСЕФ в Україні Катерини Булавінової чи має хвора дитина принести довідку про результати тестів, що підтверджують відсутність в неї COVID-19 розгорнуто відповів Ігор Кузін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини