Головна Новини Суспільство події Чому російський репер Morgenshtern подав до суду на СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому російський репер Morgenshtern подав до суду на СБУ

Справу розглядає Окружний адміністративний суд Києва

17 червня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Російський музикант Алішер Валєєв, більш відомий як Morgenshtern, оскаржив внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК).

Чому російський репер Morgenshtern подав до суду на СБУ

Morgenshtern - фото з відкритих джерел

Працівники суду зазначають, що позивач просить ОАСК визнати протиправними дії СБУ з підготовки документів і звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Алішера Моргенштерна до Служби безпеки України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за цим адміністративним позовом", — йдеться у повідомленні.

Також Morgenshtern просить визнати протиправним і скасувати наказ Мінкультури про оновлення переліку небезпечних для нацбезпеки осіб, що в подальшому дозволило б йому відвідувати Україну.

Нагадаємо, що з 28 квітня 2021 року артисту офіційно заборонений в'їзд на територію України. Раніше репер анонсував кілька літніх концертів у нашій країні. При цьому Morgenshtern висловлював побоювання щодо ймовірної поїздки в Україну.

Цікаво, що у квітні цього року Morgenshtern вже потрапляв в осередок скандалу, пов'язаного з українською державою. Квитки на його червневий концерт стали головним призом у розіграші одного зі столичних університетів.

Слід зазначити, що багато студентів були обурені подібним конкурсом. На їхню думку, розігрувати квитки на концерт представника країни-агресора некомпетентно з боку вищого навчального закладу.

Порталу "Коментарі" розібратися в ситуації допомогли провідні експерти. Деякі з них вважають, що таким чином в університеті намагалися пропіарити ВНЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини