Головна Новини Суспільство події Моргенштерн для майбутніх українських дипломатів: університет культури потрапив у скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Моргенштерн для майбутніх українських дипломатів: університет культури потрапив у скандал

Спеціально для сайту "Коментарі" експерти розібрали скандальну ситуацію в Київському національному університеті культури

20 квітня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Нещодавно мережу сколихнув пост на Instagram-сторінці Київського національного університету культури, згідно з якою на кафедрі міжнародних відносин розігрують квитки на концерт російського виконавця Моргенштерна. Концерт повинен відбутися в Києві у червні, хоча сам факт його проведення також викликає питання.

Моргенштерн для майбутніх українських дипломатів: університет культури потрапив у скандал

Університет культури дарує квитки на Моргенштерна майбутнім дипломатам. Фото: education.24tv.ua

Багато студентів обурені подібним конкурсом. Молоді люди вважають, що розігрувати квитки на концерт представника країни-агресора, яка відіслала посла України, некомпетентно з боку національного університету. Коментатори називають цю ситуацію "зрадою". Їхні опоненти запевняють, що музика поза політикою. Хто ж тут правий, сайту "Коментарі" допомогли розібратися експерти.

У цьому розіграші немає політики

На думку експерта Українського інституту політики Данила Богатирьова, формально у цій ситуації все просто: виконавцю не заборонений в'їзд на територію країни, тому і його концерти проводити можна. Відповідно, квитки на ці концерти продавати або розігрувати також можна.

"Будь-які спекуляції тут виглядають як повний ідіотизм, – вважає Данило Богатирьов. – Інше питання у тому, що творчість і особистість цього виконавця — явно не найкраще, що можна пропагувати серед студентів, тим більше – факультету міжнародних відносин. Мерзенний реп, нецензурні слова, показово аморальний спосіб життя і до того ж — татуювання із "числом звіра" на обличчі..."

Відвідування студентами концертів такого виконавця точно не варто заохочувати, вважає експерт.

"Втім, поклавши руку на серце, вітчизняна попса не набагато краща цієї гидоти. Музика для порохотяга, що розкладає мозок", – вважає Данило Богатирьов.

Моргенштерн для майбутніх українських дипломатів: університет культури потрапив у скандал - фото 2
Моргенштерн для майбутніх українських дипломатів: університет культури потрапив у скандал - фото 3

Розіграш квитків на концерт — піар-хід, який не вдався

Кандидат політичних наук Дмитро Гаврилюк вважає, що ініціатива представників університету культури з квитками на концерт Моргенштерна – некоректний піар-хід. З його допомогою, можливо, хотіли збільшити кількість підписників у соцмережах. Однак вибір мотивації, та ще й для студентів-міжнародників, м'яко кажучи, виявився "не в тему".

"У нашому світі, а особливо в пострадянському просторі, нічого не обходиться без політики. Вона пронизує усі сфери життя, включно з культурою. Досить згадати, що практично усі виборчі цикли відбуваються за підтримки представників шоу-бізнесу, а деякі артисти й самі йдуть у політику", — зазначає Дмитро Гаврилюк.

При цьому він звертає увагу на той факт, що до Моргенштерна не було претензій ні з боку СБУ, ні з боку відомого сайту "Миротворець".

"Цей виконавець раніше говорив, що відмовився їхати виступати у Крим, оскільки в такому випадку не зможе приїхати в Україну. Можливо, зіграв меркантильний інтерес. В Україні ж можна отримати куди більше. Квиток на його концерт, за деякими даними, коштує від 500 грн до 4 тис. грн. Але, підкреслюю, не вдаючись до аналізу творчості цього виконавця, ініціатива представників університету культури (або тих, хто відповідає за його піар у соцмережах) – неграмотна. Куди логічніше було б розігрувати серед студентів міжнародних відносин запрошення на зустріч із, наприклад, відомим геополітиком, дипломатом з великим стажем. Радує, що в соціальних мережах досить багато коментарів подібного роду", – робить висновок політексперт.

Раніше сайт "Коментарі" писав, скільки заробляє Моргенштерн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини