Головна Новини Суспільство події Чому "Ощадбанк" блокує рахунки клієнтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому "Ощадбанк" блокує рахунки клієнтів

Банк проводить так звану інвентаризацію вкладів українців

4 жовтня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Чому "Ощадбанк" блокує рахунки клієнтів

Ощадбанк заявив про можливе закриття неактивних рахунків, фото з відкритих джерел

В "Ощадбанку" повідомили, що з 1 жовтня будуть закривати рахунки вкладників, якщо протягом останніх трьох років з цими рахунками не було здійснено жодної операції. Про це повідомляє UBR.

Якщо українці мають такі неактивні рахунки, то їм потрібно прийти до банку з документами та заповнити анкету. Тоді рахунок розблокують. Клієнти, що не звернуться до банку, будуть вважатися такими, що розірвали договори та надали "мовчазний" дозвіл на те, щоб їхні рахунки були закриті. Також з їхніх рахунків буде списуватися комісія щомісяця.

За словами експерта Віктора Мороза, керуючого партнера АО Suprema Lex, таке закриття рахунків можуть чекати й інші фінустанови. Тому краще перевіряти старі депозити та рахунки, знімаючи заощадження або закриваючи їх.

Що ж вважається операціями з банківськими рахунками? Покупки в магазинах, супермаркетах, поповнення депозитного рахунку.

"Після 30 вересня 2021 року в разі звернення власників цих рахунків, їх законних представників або спадкоємців банк після проведення всіх передбачених законом процедур поверне кошти такій особі", — повідомили в "Ощадбанку".

До такої процедури банкіри вдаються, щоб зменшити операційне і документальне навантаження на ведення неактивних рахунків. Спрощення процедури закриття таких рахунків прописані в правилах Національного банку.

За словами юриста та адвоката Ростислава Кравця, це не зовсім правильно, адже фінустанова повинна дозволити вкладникам або їх представникам забрати депозити, зняти залишки грошей із рахунків, а не стягувати комісію.

Як повідомляв портал "Коментарі", підривник банкоматів хотів показати, як це робиться, і злетів у повітря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

4 жовтня 2021, 15:16

Интересно, советские вклады посчитают неактивными и спишут?


Новини