Головна Новини Суспільство події Підривник банкоматів хотів показати, як це робиться і злетів у повітря
commentss НОВИНИ Всі новини

Підривник банкоматів хотів показати, як це робиться і злетів у повітря

Хотів здетонувати банкомат і підірвався під час запису навчального видеоурока

4 жовтня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Нідерландська та німецька поліція заарештувала злочинну групу, яка зробила відеоуроки про те, як бомбити банкомати і випадково підірвали себе. Один з чоловіків помер, інший отримав серйозні поранення, пише RTE.

Підривник банкоматів хотів показати, як це робиться і злетів у повітря

Підрив банкомату, фото з відкритих джерел

Моторошний інцидент стався у голландському місті Утрехт, коли пробний підрив банкомату зірвався у незаконному "навчальному центрі". Під час 18-місячної операції, спрямованої проти банди, поліція врешті-решт заарештувала дев'ять осіб, пов'язаних із щонайменше 15 вибухами на банкоматах у Німеччині, що призвело до втрат у розмірі 2,15 млн євро, додав Європол.

"Злочинці створювали відеоуроки, які були особисто передані іншим злочинцям. Головний підозрюваний, 29-річний хлопець, підірвав себе під час зйомок навчального відео. Його спільник, 24-річний, був серйозно поранений і взятий під варту", — сказала прес -секретар Європолу AFP.

Вибух стався у вересні 2020 року. Поліцейське полювання почалося після того, як офіцери в Оснабрюку, Німеччина, виявили "підозрілі замовлення" банкоматів від німецької компанії.

Спостереження вело поліцію через кордон до Утрехта в Нідерландах, де 29- та 24-річні підозрювані нібито керували навчальним центром.

"Пара замовляла різні моделі банкоматів і записувала підручники про те, як найбільш ефективно їх підірвати. Банкомати були розкриті за допомогою саморобних вибухових пристроїв, що створювало серйозний ризик для мешканців та перехожих", — додали вони.

Двох чоловіків підірвали "під час одного з випробувань вибуху". Нідерландська поліція за сприяння Європолу заарештувала трьох людей під час рейдів у районі Утрехта, Амстердама та Гааги у вівторок, під час яких також було проведено обшук у семи об’єктах нерухомості.

Ці троє підозрюваних будуть екстрадовані до Німеччини. Інші шість людей були заарештовані в Нідерландах протягом минулого року. Європол заявив, що бомбові напади на банкомати викликають "зростаючу стурбованість" у Європі.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Monobank з'являться власні банкомати: як вони виглядають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини