Головна Новини Суспільство події Чому НАТО пильно стежить за Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому НАТО пильно стежить за Білоруссю

Країни Північноатлантичного Альянсу готові до агресії з боку Білорусі

6 червня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловив стурбованість з приводу тісної співпраці Білорусі з Росією. Про це повідомляє Welt.

Чому НАТО пильно стежить за Білоруссю

Йенс Столтенберг - фото з відкритих джерел

Представник Альянсу застеріг президентів Росії і Білорусі від дестабілізації на східному кордоні НАТО.

"Я не хочу занадто багато розмірковувати, але ми пильні і уважно стежимо за тим, що відбувається в Білорусі. У разі надзвичайної ситуації ми, звичайно, готові захистити і захистимо кожного союзника від будь-якого виду загроз з боку Мінська і Москви", — сказав генеральний секретар.

Столтенберг додав, що Білорусь стає "все більш і більш залежною" від Росії. Це викликає занепокоєння у союзників Альянсу з приводу територіальної цілісності прибалтійських країн.

"Союзники серйозно стурбовані більш тісною співпрацею між Москвою і Мінськом в останні місяці. У минулому, як ми знаємо, Росія масово порушила територіальну цілісність таких держав, як Україна, Грузія і Молдова", — підкреслив політик.

Нагадаємо, НАТО вирішило обмежити доступ представників Білорусі у свою штаб-квартиру в Брюсселі через протиправне затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича на рейсі літака Ryanair.

Додамо, що нещодавно генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг назвав головні спільні риси двох країн — Білорусі та Росії. За словами політика, Білорусь і Росія пригнічують демократичні протести й опозицію, а також використовують кібератаки. Подробиці можна дізнатися, перейшовши за посиланням.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, скільки українців підтримує вступ до НАТО. Результати соціологічних опитувань Міжнародного республіканського інституту можна дізнатися тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини