Головна Новини Суспільство події Чому Лукашенко образився на Україну та не рекомендує літати в її повітряному просторі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Лукашенко образився на Україну та не рекомендує літати в її повітряному просторі

В Білорусі заявили, що літати над Україною "небезпечно"

2 червня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Білорусь збирається звернутися до Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) для оцінки правомірності рішення країн, які заборонили білоруським літакам використовувати свій повітряний простір. Про це заявили в Департаменті авіації Міністерства транспорту Білорусі, повідомляє "БЕЛТА".

Чому Лукашенко образився на Україну та не рекомендує літати в її повітряному просторі

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

У своєму документі білоруські авіаційники поміж всіх країн значно загострили увагу на Україні. 

"Білорусь збирається звернутися до Ради ICAO для оцінки правомірності дій України та інших країн, які в односторонньому порядку, порушуючи міжнародні зобов’язання, встановили заборони й обмеження на використання свого повітряного простору білоруським авіаперевізникам", — йдеться в заяві.

Окрім цього Білорусь вимагає від експертів організації цивільної авіації надати юридичну кваліфікацію погрози застосування сили з боку України щодо білоруського цивільного літака у 2016 році. Також авіаційники Лукашенка звинуватили Україну в порушенні Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію й двосторонньої угоди від 1995 року.

"У зв’язку з цим авіаційні органи влади Білорусі не радять міжнародним авіаперевізникам використовувати повітряний простір України", — зазначено в документі.

Нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 28 і 29 травня був із візитом в російському місті Сочі, де зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним. Усі деталі зустрічі ми розібрали в нашому матеріалі.

Додамо, що з 26 травня 2021 року Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі республіки.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня в Мінську був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини