Головна Новини Суспільство події Чому глава МЗС Ізраїлю вперше за 13 років відвідав Єгипет
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому глава МЗС Ізраїлю вперше за 13 років відвідав Єгипет

Політики планують обговорити проблематику сектору Гази

30 травня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 травня, Глава МЗС Ізраїлю Габі Ашкеназі прибув із візитом до Єгипту, щоб обговорити теми, пов'язані з сектором Гази. Про це повідомляє Times of Israel.

Чому глава МЗС Ізраїлю вперше за 13 років відвідав Єгипет

Габы Ашкеназы - фото: Reuters

Журналісти зазначають, що це перша поїздка глави зовнішньополітичного відомства Ізраїлю до Єгипту з 2008 року.

За їхніми даними, під час переговорів з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі ізраїльський політик підніме тему відновлення цивільної інфраструктури в секторі Гази, сильно постраждалої під час нещодавньої ізраїльської військової операції.

Також планується обговорити питання зміцнення режиму припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями. Крім того, журналісти не відкидають переговорів про обмін полонених палестинських бойовиків на утримуваних в секторі Гази ізраїльтян.

Нагадаємо, що 27 травня в Україну прибули громадяни трьох країн, яких евакуювали з Сектора Гази. Зусиллями дипломатів на батьківщину повернулися 103 українці.

Додамо, українське міністерство закордонних справ почало розробляти план евакуації наших співвітчизників із Сектора Гази ще кілька тижнів тому. Тоді в МЗС нарахували понад 120 охочих.

Зазначимо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Гази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини