Головна Новини Суспільство події Чому деяких українців за ґратами годуватимуть примусово
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому деяких українців за ґратами годуватимуть примусово

Відповідний законопроект схвалено в першому читанні

13 вересня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Ув'язнених та громадян під вартою примусово годуватимуть. Про це повідомили в Міністерстві юстиції.

Чому деяких українців за ґратами годуватимуть примусово

Законопроект підтримали в першому читанні, фото з відкритих джерел

Народні депутати Верховної Ради у першому читанні схвалили законопроєкт №4324 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо застосування до засуджених та осіб, які тримаються під вартою, заходів примусового годування".

За словами заступниці Міністра юстиції Олени Висоцької, у документі йдеться про осіб, що оголошують голодування та добровільно не вживають їжу протягом кількох днів поспіль. Документ передбачає годування таких громадян через примус. Чи треба до людини застосовувати такі заходи вирішуватиме суд на основі висновків лікарів, що будуть оглядати громадян, що перебувають під вартою або засуджених.

Законопроект вносить зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо вирішення саме цих колізій, які раніше ніяк не регламентувалися. Хоча й голодування для громадян може бути шкідливим та навіть небезпечним, втім, примус без обґрунтованої необхідності теж не повинен застосовуватися.

Кримінальний процесуальний кодекс України буде доповнено статтею 206-1. Відповідно до норми статті адміністрація установи, де особи оголосили голодування, має звернутися до лікаря чи медика й допустити його до огляду цих осіб.

До суду такі клопотання разом з висновками лікаря про можливе погіршення стану здоров’я громадянина та результати аналізів будуть подавати прокурори. Суддя повинен розглянути клопотання впродовж доби та винести рішення. Місцеві суди тепер будуть розглядати клопотання прокурорів щодо застосування до осіб під вартою або засуджених заходів примусового годування.

Як повідомляв портал "Коментарі", названо нові подробиці та версії смерті судді Печерського райсуду Києва Віталія Писанця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини