Головна Новини Суспільство події Чоловічі професії для жінок: українці не готові
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловічі професії для жінок: українці не готові

Українці про перекваліфікацію та гендерну рівність на робочому місці: думки розділилися

8 серпня 2024, 17:37
Поділіться публікацією:

Нещодавнє дослідження Центру Разумкова виявило суперечливі погляди українців щодо проблем працевлаштування. Лише 15% опитаних підтримують залучення жінок на традиційно чоловічі професії, тоді як більше половини (52%) вважають за необхідне перекваліфікацію співробітників та перерозподіл обов'язків.

Чоловічі професії для жінок: українці не готові

Чоловічі професії для жінок: українці не готові

Опитування, проведене у червні 2024 року серед 2016 респондентів, показало, що українці бачать вирішення проблеми дефіциту кадрів у залученні молодих фахівців, поверненні українців з-за кордону та розвитку навчальних програм для працівників старшого віку. 53% опитаних підтримують адаптацію робочих місць для людей з інвалідністю, а 22% виступають за автоматизацію виробничих процесів.

Дефіцит кадрів – гостра проблема для українських підприємств

66% чоловіків та 55% жінок повідомили про нестачу кваліфікованих та некваліфікованих спеціалістів на своїх підприємствах. 30% респондентів відзначили значний дефіцит спеціалістів усіх кваліфікацій, а 24% – про дефіцит кваліфікованих спеціалістів.

Цікаво, що ідея залучення робочої сили з інших країн майже не має підтримки з боку громадян України. Цю ідею підтримали лише 6,6% респондентів.                                                                               

Раніше “Коментарі” писали, що 24% наших співвітчизників за нинішнього рівня доходів зазнають серйозних матеріальних труднощів . Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Національного Демократичного інституту та Київського міжнародного інституту соціології, проведеного у травні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини