Головна Новини Суспільство події Чи зможе Україна відбити напад росії: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Україна відбити напад росії: що думають українці

Якщо ще на початку повномасштабного вторгнення абсолютна впевненість у відбитті російської агресії була лише у 47% співвітчизників, то зараз така впевненість вже у 70% українців

24 серпня 2022, 12:44 comments1053
Поділіться публікацією:

Незважаючи на довготривалу і надзвичайно виснажливу війну, яку веде рф проти України абсолютна більшість українців впевнена, що Україна зможе відбити напад росії і перемогти в цій війні. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать результати соціологічного опитування групи "Рейтинг".                                                                                               

Чи зможе Україна відбити напад росії: що думають українці

Опитування українців. Фото: із відкритих джерел

При цьому близько 60% респондентів зазначили, що для перемоги у війні проти росії необхідний більш тривалий час.

Переважна більшість опитаних ідентифікує себе як громадян України (94%). Майже стільки ж – мешканцем свого регіону. Половина ототожнюють себе з європейцями (близько 30% — ні). "Радянською людиною" ототожнюють себе майже 10%, натомість більше 80% — ні.

Також дослідження чітко показало, що повномасштабна війна позначилася на тому, що суттєво зросла кількість тих, хто частіше розмовляє українською вдома. Так, сьогодні 51% зазначили, що розмовляють вдома українською (у квітні 2022 – 48%), третина – двома мовами, 13% — російською. Більше половини мешканців півдня і сходу двомовні, близько чверті – російськомовні. Використання російською у побуті зменшилося приблизно вдвічі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна відзначає 31 День Незалежності в умовах широкомасштабної російської агресії. Що можна сказати про розуміння українцями цінності цього дня? Як слід святкувати його після війни та на які зміни варто очікувати? Експерти знайшли відповіді на ці запитання в ексклюзивному інтерв’ю нашому ЗМІ.

Чи зможе Україна відбити напад росії: що думають українці - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини