Головна Новини Суспільство події Чи зможе держава виплачувати пенсії в умовах війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе держава виплачувати пенсії в умовах війни

Голова Міністерства економіки Сергій Марченко розповів, як під час війни виплачуватимуть пенсії

15 квітня 2022, 01:20
Поділіться публікацією:

Через війну фінансова система України ослабла, але у Міністерстві економіки обіцяють у повному обсязі виплачувати громадянам пенсії та заробітні плати. Про це під час телемарафону сказав голова відомства Сергій Марченко.

Чи зможе держава виплачувати пенсії в умовах війни

Пенсії в Україні (фото з відкритих джерел)

За його словами, уряд готовий здійснювати всі витрати й насамперед це стосується виплат людям пенсій та зарплат. Поки що він не бачить підстав, щоб виробляти їх у не повному обсязі.

Глава Міністерства економіки наголосив, що перекривати втрату рівня надходжень будуть внаслідок військових облігацій та зовнішніх надходжень. Також Україна зараз веде переговори із партнерами на суму близько 8 млрд доларів.

Нагадаємо, що люди, які беруть участь у добровольчих формуваннях територіальних громад, мають право на отримання підвищених норм пенсійного забезпечення, передбачених для військовослужбовців серед учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Таку заяву зробило Міністерство соціальної політики.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ті, хто отримував пенсію, субсидії через "Укрпошту" та залишився проживати за пропискою, можу піти до відділення "Укрпошти" та отримати виплати або гроші підвезуть вам за графіком виплат. Залежно від того, на які території проходитимуть бойові дії, дати виплати можна перенести.

Читайте також, що у Мінцифрі прозвітували про старт ще однієї послуги для українців, яка може стати корисною. У програмі "Дія" у кілька кліків можна перевірити свій страховий стаж. Це може знадобитися тим, хто збирається на пенсію, змінює роботу чи йде на лікарняний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини