Головна Новини Суспільство події Чи зберігає Україна суверенітет і чи здатна приймати власні рішення: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зберігає Україна суверенітет і чи здатна приймати власні рішення: що думають українці

Більшість українців (68%) вважають, що Україна зберігає свій суверенітет

17 квітня 2024, 12:04
Поділіться публікацією:

Переважна більшість українців (68%) вважають, що Україна зберігає свій суверенітет і здатна ухвалювати власні рішення. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування КМІС.

Чи зберігає Україна суверенітет і чи здатна приймати власні рішення: що думають українці

Суверенітет України. Фото з відкритих джерел

Є серед наших співвітчизників також ті, які вважають, що Україна у своїх діях залежить від позиції Заходу та скоріше виконує його команди. Соціологи з'ясували, що так вважають 25% респондентів. Є також 7%, які не змогли визначитись зі своєю думкою.

Помітно більше вірять у "втрату суверенітету" ті, хто вважає, що Захід втомився від України та хоче натиснути на Україну для поступок. Серед них 36% вірять, що Україна втратила суверенітет (хоча при цьому 60% так не рахують).

Серед тих, хто вважає, що Захід залишається серйозним союзником України, лише 15% вважають, що Україна здебільшого втратила суверенітет, а 78% бачать Україну суверенною та здатною приймати власні незалежні рішення.

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, Україна пройшла тест на спроможність і у 2014 році, і особливо у 2022 роках.

"Хоч би як намагалися вороги (і деякі "друзі") України створити іншу реальність, але Україна відбулася як держава і Батьківщина українців задовго до 2014 року", — переконаний заступник директора КМІС.

За його словами, нинішні показники свідчать про інтенсивний процес будівництва нації та кристалізацію сучасної української громадянської нації, яка почувається здатною бути повноправним суб'єктом на міжнародній арені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вірять українці, що ситуація в країні зміниться на краще: як змінилася думка за рік.

Також видання "Коментарі" повідомляло, коли Україна вступить до ЄС: думка українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини