Головна Новини Суспільство події Чи запустять з Києва до Варшави швидкісний поїзд
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи запустять з Києва до Варшави швидкісний поїзд

Маршрут з Києва до Перемишля був одним з найприбутковіших

23 серпня 2021, 23:00 comments1091
Поділіться публікацією:

Між Польщею та Україною знову запустять швидкісний поїзд. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Офіс президента.

Чи запустять з Києва до Варшави швидкісний поїзд

Поїзд буде з'єднувати дві столиці держав, фото з відкритих джерел

Запуск поїзду — це частина інфраструктурного проекту, який будуть втілювати в рамках регіональної ініціативи "Тримор’я". Поїзд сполучатиме дві столиці держав Київ та Варшаву. Питання запуску проекту обговорили президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда під час зустрічі.

На початку 2021 року "Укрзалізниця" зверталася до Міністерства інфраструктури України з проханням відновлення курсування швидкісних поїздів "Інтерсіті" за маршрутом "Київ-Перемишль", який був скасований. Адже цей маршрут був одним з найприбутковіших.

Зазначимо, що регіональну ініціативу Тримор’я (3SI) започаткували в 2015 році. Ініціативу підтримали 12 держав, що розташовані між Адріатичним, Балтійським і Чорним морями. Це об’єднання має на меті підтримку інфраструктурних проектів задля зменшення диспропорції у розвитку країн Західної та Східної Європи. Мета ініціативи — розвиток інфраструктури, економіки, цифрової співпраці.

До складу ініціативи входять країни-члени Європейського союзу. Україна не є учасником ініціативи. До Ініціативи трьох морів належать лише країни Центральної та Південної Європи, які є членами Європейської Унії.

Як повідомляв портал "Коментарі", під час зустрічі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з виконавчим віце-президентом Європейської Комісії провели обговорення питання подальшого скасування мита для обох сторін торговельно-економічних угод, як з боку українських експортерів, так і з боку європейських компаній. Переговори з питань митних тарифів продовжаться у вересні 2021 року. Денис Шмигаль наголосив, що планується перегляд цілей Угоди про асоціацію та продовження курсу на лібералізацію торгівлі між Євросоюзом та Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини