Головна Новини Суспільство події "Промисловий безвіз" між Україною і ЄС: що планується поліпшити
commentss НОВИНИ Всі новини

"Промисловий безвіз" між Україною і ЄС: що планується поліпшити

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом

23 серпня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

"Промисловий безвіз" між Україною і ЄС: що планується поліпшити

Прем'єр Шмигаль зустрівся з віцепрезидентом Єврокомісії, фото Кабмін

Кілька важливих для економіки України питань обговорили між собою прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс. Про це повідомляють у пресслужбі Кабінету міністрів.

За словами прем'єра, між Європейським Союзом і Україною буде укладений у найближчому майбутньому важливий міжнародний договір. Під час зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Європейської комісії вони обговорили питання подальшого скасування мита для обох сторін торгово-економічних угод як з боку українських експортерів, так і з боку європейських компаній. Переговори з питань митних тарифів продовжаться у вересні 2021 року.

Денис Шмигаль зазначив, що планується перегляд цілей Угоди про асоціацію і продовження курсу на лібералізацію торгівлі між Євросоюзом і Україною.

Також триває підготовча робота для підписання з Євросоюзом Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА). Нагадаємо, що Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (ПВЗВТ) була ратифікована у 2016 році.

За п'ять років дії угоди між Україною та Європейським Союзом кількість експортно-імпортних операцій зросла майже на 50%. За словами Валдіса Домбровскіса, Україна стала одним із визначальних торгових партнерів Євросоюзу.

Зазначимо, що підписання Угоди АСАА означає, що українські промислові товари можна буде експортувати до Євросоюзу, як і товари з інших країн-членів Євросоюзу. Для цього потрібно оновити технічне законодавство України, державні стандарти та інфраструктуру.

У жовтні 2020 року Україна і Євросоюз домовилися про початок роботи оціночної місії ЄС, яка буде перевіряти, чи готова інфраструктура якості України до укладення Угоди АСАА. Експерти місії вже дали свої попередні оцінки.

Як писав портал "Коментарі" раніше, стало відомо, чому українці не почали жити краще.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини