Головна Новини Суспільство події Чи з'явилася ядерна зброя РФ у Білорусі: відповідь розвідки США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи з'явилася ядерна зброя РФ у Білорусі: відповідь розвідки США

Американська розвідка не сумнівається, що російська тактична ядерна зброя вже розміщена в Білорусі

22 липня 2023, 09:18 comments1376
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", американська розвідка підтверджує інформацію, що російська тактична ядерна зброя вже розміщена в Білорусі. "Немає причин сумніватися у цьому", — цитує CNN представників розвідки спільноти.

Чи з'явилася ядерна зброя РФ у Білорусі: відповідь розвідки США

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що високопосадовці США не вірять, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко матиме якийсь контроль над арсеналом. Тактична ядерна зброя, найімовірніше, повністю контролюватиметься Росією. Територія Білорусі використовуватиметься як місце, яке повністю контролюється Москвою.

Зазначимо, раніше заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що хоч ядерну зброю і передано Білорусі, Мінськ не контролюватиме її. Це спочатку було виключено.

"Ще раз хотілося б підкреслити, що передачі контролю за ядерною зброєю будь-кому в рамках заходів, що здійснюються зараз, не відбувається", — заявив Рябков.

Щодо плану розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі, то дипломат зазначив, що він не порушений. Все відбувається так, як було затверджено російським президентом Путіним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — щоб російська ядерна зброя була розміщена на території Республіки Білорусь (РБ), її керівництво змінило свою Конституцію, відмовившись від нейтралітету та без'ядерного статусу. Про що говорять танці навколо ядерки в РБ? До чого це може призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чого прагне Кремль, розміщуючи ядерну зброю в Білорусі – чи є реальна загроза для світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини