Головна Новини Суспільство події Чи встоїть енергосистема, якщо РФ знову почне терор: в Укренерго відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи встоїть енергосистема, якщо РФ знову почне терор: в Укренерго відповіли

В "Укренерго" запевняють, що енергосистема не розвалиться від російських ударів і працюватиме

25 вересня 2023, 15:40
Поділіться публікацією:

Протягом цієї зими можуть виникнути проблеми, пов'язані із масованим обстрілом російських військ. Але енергосистема не розвалиться та не припинить функціонувати у нормальному режимі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Чи встоїть енергосистема, якщо РФ знову почне терор: в Укренерго відповіли

Енергомережі України. Фото: з відкритих джерел

Керівник "Укренерго" розповів, що наразі вийшли на завершальну стадію роботи з підготовки до опалювального сезону.

"Якщо говорити про мережу "Укренерго", то ми вже сьогодні готові транспортувати зимові обсяги електроенергії. Наразі обмежень ні щодо мережі, ні щодо виробництва електроенергії немає", — зазначив Кудрицький.

Він додав, зараз триває інтенсивна кампанія ремонту генерації. За словами Кудрицького, один із головних уроків минулої зими полягає в тому, що в Україні значно посилили інженерний захист усіх видів енергооб'єктів магістрального рівня.

"Також у нас добрий досвід протидії масованим атакам, знаємо, як утримати систему. Наші героїчні сили ППО також демонструють дуже високі результати", — повідомив голова "Укренерго".

За його прогнозом, Україні вдасться пройти зиму не гірше, ніж у 2022 році. Справді, можуть виникнути тимчасові складнощі, пов'язані з російськими ударами, але енергосистема від цього точно не розвалиться, шансів у росіян у цьому плані немає жодних.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до захисту енергетичних об'єктів від можливої низки нових масованих ракетних ударів з боку Росії в осінньо-зимовий період. Крім того, санкційна група Макфола-Єрмака продовжує роботу над тим, щоб енергетичні санкції проти РФ посилювалися. Якими є прогнози щодо готовності України витримати черговий ракетний терор енергетичної системи – і самої завдати ударів по російській енергетиці за допомогою союзницьких санкцій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини