Головна Новини Суспільство події Чи встигає Україна підготуватися до зими: у Міненерго відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи встигає Україна підготуватися до зими: у Міненерго відповіли

Глава Міненерго зазначив, що ключовий вплив на енергосистему чинять обстріли

24 серпня 2024, 15:35
Поділіться публікацією:

У Міністерстві енергетики є плани щодо відновлення та побудови додаткової генерації, тому Україна встигне підготуватися до зими. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Чи встигає Україна підготуватися до зими: у Міненерго відповіли

Герман Галущенко. Фото: із відкритих джерел

"Ключовий вплив на енергосистему чинять обстріли. У нас є плани щодо відновлення генерації та побудови додаткової, тому ми бачимо, як пройдемо цю зиму, і підготуватися встигнемо", — зазначив Герман Галущенко.

Міністр додав, що російські обстріли продовжуватимуться, тож спочатку необхідно відновити все можливе, а також паралельно захистити це системами ППО, які Україна отримує від партнерів.

За словами міністра, наступним кроком є розподілена енергія, адже вона складніша для атак ворога. Завдяки децентралізації можна забезпечити електроживлення у певному регіоні, навіть у разі поділу системи.

Крім того, така генерація локальна і має забезпечити харчування критичної інфраструктури.

"Потрібно готуватися до складної зими. На жаль, вона справді буде складнішою, ніж попередня. Проте ми маємо намагатися мати можливість автономного забезпечення. Ми ж зі свого боку зробимо все, щоб це не знадобилося", — наголосив Галущенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – сьогодні до української енергетичної системи було підключено новий атомний блок. Він перебував на плановому ремонті, який завершився достроково з дотриманням усіх норм безпеки. Про це йдеться у повідомленні Міністерства енергетики України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — представниця Міненерго Світлана Гринчук 18 серпня в ефірі телемарафону прогнозує нові відключення світла в останній місяць літа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини