Головна Новини Суспільство події Чи вистачить в Україні природного газу для потреб населення: розповів Юрій Вітренко
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вистачить в Україні природного газу для потреб населення: розповів Юрій Вітренко

В Україні понад 200 тисяч домогосподарств без тепла

18 березня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

Голова НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко повідомив, який наразі обсяг видобутку газу в Україні та чи вистачить запасів для потреб бізнесу та населення.

Чи вистачить в Україні природного газу для потреб населення: розповів Юрій Вітренко

Фото ілюстративне / Pixabay

"Нафтогаз" як українська компанія забезпечила достатню кількість газу в українських газосховищах. За його словами, газу в українських підземних сховищах станом на 18 березня достатньо, щоб забезпечити потреби населення. За підрахунками, там наявно дев'ять з половиною мільярдів кубометрів газу.

"Видобуток трохи впав по відношенню до довоєнного рівня, але наразі, фактично на 1,5 % перевищує обсяг видобутку в цей же час минулого року. Українські газовики продовжують буріння в безпечних районах. Будуть освоюватися нові свердловини, і це дозволить збільшити видобуток газу. Немає проблем з ресурсом газу для забезпечення потреб населення. Проблема є тільки з інфраструктурою, яку навмисно руйнує російська агресія. Українські енергетики, тепловики забезпечують безперебійну роботу підприємств теплокомуненерго навіть на тимчасово окупованих територіях в пунктах, де проходять бойові дії є випадки, коли пошкоджено обладнання, мережі, котли. Працівники виходять і під кулями відновлюють теплопостачання за добу, за дві доби, щоб населення мало тепло і газ", — наголосив Вітренко.

В багатьох містах через руйнування інфраструктури, через активні бойові дії не вдається відновити теплопостачання населенню. Наразі 273 тисячі домогосподарств не мають газу і тепла в оселях.

"Атаки на українську інфраструктуру, дії окупантів на територіях, де знаходяться компресорні станції, які застосовуються для роботи української ГТС, для транзиту газу, ставлять під загрозу транзит газу в Європу та транспортування газу всередині країни. Ми зверталися до європейців із закликом до того, що має бути негайно припинена практика, коли російські військові на тимчасово окупованих територіях втручаються в роботу об'єктів нафто-газової інфраструктури", — заявив Юрій Вітренко під час брифінгу в Медіацентрі "Україна".

Як повідомляв портал, експерт розповів, куди мають йти гроші від продажу нафти та газу РФ в ЄС



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини