Головна Новини Суспільство події Чи справді в Україні оголосять загальнонаціональний карантин: відповідь Кузіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді в Україні оголосять загальнонаціональний карантин: відповідь Кузіна

Ігор Кузін заявив, що загальнонаціонального карантину через ГРВІ в Україні не буде

7 грудня 2023, 09:20 comments1190
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ в Україні стрімко зростає, загальнонаціональний карантин на рівні всієї країни не оголошуватимуть. Проте, можливі локальні обмеження на регіональних рівнях. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в онлайн-інтерв’ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій зробив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Чи справді в Україні оголосять загальнонаціональний карантин: відповідь Кузіна

Карантин

"Загальнонаціонального карантину або обмежувальних заходів не передбачається, бо ми бачимо, що протікання цього епідсезону є відносно спокійним. Але локальні заходи все ж таки ухвалюватимуть залежно від регіону і того, як розвиватиметься ситуація", – зазначив головний санлікар.

За його словами, щоб розірвати ланцюжок передачі захворювання, можуть продовжити зимові канікули у школах або запровадити обов’язкове використання масок при пересуванні транспортом.

Рішення про введення локальних протиепідемічних обмежень ухвалюватимуть лише якщо епідрівень в області буде перевищений.

Впровадження загальнонаціонального карантину потенційно може відбутися, лише якщо епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ буде перевищено в більшості областей.

Ігор Кузін говорить, що наразі перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ зафіксоване тільки у Чернівецькій області. У Рівненській області вирішили превентивно застосувати профілактичні заходи: щоб не допустити перевищення епідемічного порогу, для дітей продовжили зимові канікули.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні зафіксовано спалах африканської чумки: в одному регіоні довелося ввести карантин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини