Головна Новини Суспільство медицина В Україні зафіксовано спалах африканської чумки: в одному регіоні введено карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксовано спалах африканської чумки: в одному регіоні введено карантин

В регіоні введено дві захисні зони, які мають зупинити поширення африканської чумки.

28 вересня 2023, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Київській області на території КП "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" зафіксовано спалах африканської чумки свиней. За рішенням протиепізоотичної комісії в регіоні введено карантин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на КМДА.

В Україні зафіксовано спалах африканської чумки: в одному регіоні введено карантин

В Києві спалах африканської чумки свиней. Фото з відкритих джерел

На території лісопаркового господарства "Конча-Заспа" виявили труп хворої свині, яка хворіла на африканську чумку. Таким чином надзвичайна протиепізоотична комісія визначила дві зони захисту для уникнення можливого поширення хвороби.

Перша зона радіусом три кілометри є зоною захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем. Друга захисна зона, радіусом 10 км визначена, як зона спостереження. Перша зона забороняє торгівлю свинями та продуктами з них, а також проведення ярмарок.

Згідно з розпорядженням КМДА карантинні заходи почали діяти з 27 вересня. Карантин може бути знятий після повторної перевірки через 40 днів. Африканська чумка свиней – це вірусна хвороба проявами якої є посиніння шкіри та поширені крововиливи внутрішніх органів у свиней. За міжнародною класифікацією заразних для тварин хвороб африканська чумка належить до списку А. Попри це хвороба безпечна для людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головний державний санітарний лікар України зробив попередження про можливий спалах хвороби від якої немає ліків.

Також "Коментарі" писали про британських вчених, які працюють над розробкою вакцини Х. Медики очікують, що таким чином зможуть швидко створити вакцину проти нової хвороби, яка може стати наступною після коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини