Головна Новини Суспільство події Чи справді росіян із Курської області почали евакуювати до України: відповідь нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді росіян із Курської області почали евакуювати до України: відповідь нардепа

Мешканці населених пунктів, де немає активних бойових дій, залишаються на місцях, хоча дехто міг самостійно виїхати, заявив нардеп Костенко

20 серпня 2024, 15:30 comments1219
Поділіться публікацією:

Евакуації громадян РФ з Курської області в Україну не відбувається, мешканці населених пунктів, де немає активних бойових дій, залишаються на місцях. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів нардеп від "Голосу" Роман Костенко, який 12 серпня записав відео з російського кордону, куди, як він повідомив, вирушив у "відрядження".

Чи справді росіян із Курської області почали евакуювати до України: відповідь нардепа

Евакуація мешканців Курської області. Фото з відкритих джерел

Роман Костенко, відвідавши населені пункти Курської області, які знаходяться під контролем Сил оборони, зазначив, що жителі регіону, де немає активних бойових дій, продовжують залишатися на місцях, хоча деякі могли самостійно виїхати.

У районах, що опинилися у тилу українських військ, бойові дії не ведуться, і люди там продовжують жити.

Крім цього, народний обранець зазначив, що росіяни мають можливість виїхати на територію, яку контролює РФ, оскільки там не суцільна лінія фронту. Водночас, організована евакуація, за його словами, не проводиться.

"Якби, напевно, вже відбувалася якась евакуація, я б про це знав. Але зараз жодної евакуації не відбувається", — висловився нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — віце-прем'єр Ірина Верещук повідомила, що, можливо, мешканців Курської області можуть евакуювати до Сумської області. Однак така позиція зазнала нищівної критики.

Зокрема, "відвертою дурістю" назвав пропозицію приймати в Україні переселенців із Курщини нардеп Володимир Ар'єв. Він зазначив, що росіян, які до останнього тихо сиділи під диктатурою і мовчки спостерігали за агресією, тут бачити не хочуть.

З іншого боку, каже нардеп, за міжнародним законодавством Україна несе відповідальність за контрольовану територію Росії, і щоб ми самі не виглядали в очах цивілізованих партнерів не лицарем, а драконом, нам потрібно суворо дотримуватись міжнародних конвенцій, які захищають громадянське населення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини