Головна Новини Суспільство події Чи справді Путін на прямому зв'язку з Трампом: як Україна може зламати план Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Путін на прямому зв'язку з Трампом: як Україна може зламати план Москви

ЗСУ можуть вплинути на оцінку можливим президентом США Путіна

22 грудня 2023, 09:52 comments2036
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Дональд Трамп ще має поборотися за право брати участь у президентських виборах у США в листопаді 2024-го, на сьогоднішній день він випереджає свого найближчого опонента чинного главу Білого дому Джо Байдена, виходячи з тих соцопитувань, результати яких публікують ЗМІ. Чому ж Трампа називають президентом США, який стане дуже зручним для Путіна? Чи може Трамп за рік, який залишився до виборів, змінити свою думку про війну в Україні? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Чи справді Путін на прямому зв'язку з Трампом: як Україна може зламати план Москви

Дональд Трамп та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У Путіна вже якийсь час є номер Трампа

Колишня експерт Білого дому в Росії Фіона Хілл в інтерв'ю The Guardian заявила, що російський диктатор Володимир Путін міг спокійно набрати Дональда Трампа безпосередньо і поговорити з ним на потрібну йому тему. Хазяїн Кремля досі знає, як маніпулювати Трампом, і досі вважає його своїм активом.

Експерт назвала Трампа "козирем" Путіна, погодившись з тим, що російський президент чекає, щоб Трамп знову став президентом США.

"Очікування того, що Трамп повернеться, є для Путіна благом… він може цим пограти. Він може використати це як своєрідне попередження… налякати українців, європейців, решту світу. Путін досить упевнений, враховуючи його досвід спілкування з Трампом у минулому, що Трамп швидко спробує вирішити… війну в Україні на його користь”, – розповіла Хілл.

На її думку, Путін все більше відчуває шанс закінчити війну проти України на свою користь.

Багато залежатиме від ситуації на фронті

Військовий експерт Михайло Самусь в інтерв'ю NV висловив думку, якщо наступного року українські захисники зможуть провести успішні операції на півдні та переріжуть "наземний коридор" у Крим, це не лише призведе до зміни стратегічної картини війни, а й вплине на поведінку Дональда Трампа, якщо той знову виявиться Білому домі.

Експерт вважає, що в цих умовах навіть прихід до влади на президентських виборах наступного року в США Трампа не матиме такого катастрофічного значення, тому що він підтримає Україну, хоч би як це парадоксально звучало.

"Йому лузери не потрібні, а Путін у цьому випадку буде лузером. Якщо він допустить початок деокупації Криму, Трампу не буде сенсу взагалі говорити з Путіним", — упевнений експерт.

А ось другий варіант розвитку подій, коли українським силам не вдається деокупація півдня, натомість Росія зробить певні рухи на сході України, призведе до того, що Путін зможе запропонувати Трампу (якщо того виберуть) план щодо стабілізації та припинення "конфлікту російсько-українського". миротворчою роллю американського президента. Така перспектива Трампу може бути цікавою, вважає Самусь.

У такому разі, на його думку, американський президент погодиться на пропозицію Путіна: заморозити конфлікт, припинити допомогу Україні та змусити Україну підписати щось на кшталт Мінська-3, у якому будуть розписані вимоги Росії: Україна поза НАТО тощо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стане визначальним у 2024 році: як переламати хід війни на нашу користь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини