Головна Новини Суспільство події Чи позбавлять Киву звання кандидата наук: у МОН почали перевірку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи позбавлять Киву звання кандидата наук: у МОН почали перевірку

Освітяни вже отримали електронний примірник дисертації депутата

15 червня 2021, 20:54
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки розпочало перевірку кандидатської дисертації народного депутата України від політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" Іллі Киви. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Чи позбавлять Киву звання кандидата наук: у МОН почали перевірку

Ілля Кива - фото з відкритих джерел

Освітянин заявив, що після появи у ЗМІ інформації про ймовірні непоодинокі порушення зі сторони Киви під час здобуття наукового ступеня він дав завдання профільному департаменту МОН детально перевіряти такі відомості.

"МОН отримало електронний примірник дисертації та атестаційну справу здобувача наукового ступеня. Триває перевірка всіх матеріалів, які надійшли", — заначив Шкарлет.

За словами міністра освіти, на підставі отриманої інформації експертна рада має провести аналіз наукової роботи, зокрема, перевірити її на відповідність законодавству у сфері атестації кадрів вищої кваліфікації. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що після захисту Кивою дисертації кілька українських науковців із високими званнями публічно спалили власні дипломи в знак протесту. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Додамо, що викладач Українського католицького університету Олександр Ябчанка спалив свій диплом про присудження вченого статусу кандидата наук на знак протесту проти того, що аналогічний ступінь отримав народний депутат Ілля Кива.

Зазначимо, шо Ілля Кива став кандидатом наук із державного управління, захистивши дисертацію на тему: "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)".

Також на порталі ви можете дізнатися про те, якими питаннями опікуватиметься парламент найближчим часом і чи знайшли вже заміну кільком українським міністрам, які подали у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини