Головна Новини Суспільство події Чи повернуться на українські ринки коли-небудь херсонські кавуни та помідори, - аграрії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи повернуться на українські ринки коли-небудь херсонські кавуни та помідори, - аграрії

Найближчим часом, в Україні може спостерігатися дефіцит томатів та кавунів

11 червня 2023, 14:15
Поділіться публікацією:

Оскільки, через підрив Каховської ГЕС, ворог, фактично знищив систему зрошення правого і особливо лівого берега Херсонщини

Чи повернуться на українські ринки коли-небудь херсонські кавуни та помідори, - аграрії

Урожаю з Херсона не буде роками. Ілюстративне фото

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на слова голови Спілки українських селян Івана Томича, в "OBOZREVATEL".

На його думку, Херсонська область втратила 90% високих і стабільних врожаїв.  А кавуни, які цього року мали б зібрати, повністю знищені.

Також, як він підкреслив, уже в 2024 році херсонські землі, на яких вирощували зернові, олійні культури, кавуни, помідори будуть непридатні без налагодженої системи зрошувальних каналів.

Водночас, як вважає голова громадської організації "Зелений лист" Владислав Балинський, продуктивність земель Херсонщини впаде до аналогічних умов, — пустельним.

"Буде спостерігатися опустелювання території. Це близька картина до тієї, яку ми бачимо в районі Олешок – виникнення рукотворних пустель. Вести сільське господарство в тому вигляді, як воно було до підриву ГЕС, стане нереальним. На відновлення зрошувальної системи знадобляться роки і значні кошти", – заявив він.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Україна отримала гуманітарну допомогу та пальне від Азербайджану для постраждалих від катастрофи на Каховській ГЕС Україні було надано гуманітарну допомогу та пальне за розпорядженням Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва. До гуманітарного вантажу входять колекторний трубопровід для перекачки стічних вод, підводні насоси, мотопомпи, гумові човни, захисні костюми, рятувальні жилети, літній та зимовий одяг.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини