Головна Новини Суспільство події Чи потрібно ввечері під час повітряної тривоги вимикати світло
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно ввечері під час повітряної тривоги вимикати світло

У Генеральному штабі України розповіли, чи потрібно зараз увечері, під час повітряної тривоги, вимикати світло у будинку чи квартирі

13 квітня 2022, 01:20 comments1758
Поділіться публікацією:

В Україні продовжуються бойові дії, мешканців міст просять бути максимально обережними та вжити заходів щодо самозахисту. Зокрема, це стосувалося світломаскування. У Генеральному штабі розповіли, чи потрібно зараз увечері вимикати світло у квартирах та будинках.

Чи потрібно ввечері під час повітряної тривоги вимикати світло

Навіщо ввечері вимикати світло під час тривоги / Фото: goodfon

У відомстві зазначили, що цілеспрямовано люди не вимикали світло у приміщеннях під час повітряної тривоги, цієї рекомендації дотримувалися лише військові. Але з огляду на ситуацію слід усім бути свідомими, оскільки існує високий ризик обстрілів. Противник порушує міжнародне право, зокрема випускає ракети в житлові райони, тому, щоб убезпечити себе, краще світло в будинках вимикати. Але люди самі повинні приймати собі це рішення.

Водночас у Генеральному штабі наголосили, що військовослужбовці дотримуються цієї рекомендації, тож гасять світло на всіх об'єктах.

Нагадаємо, що на жаль, багато українських міст страждають від обстрілів і вибухів. Жителів просять убезпечити свої будинки, зокрема заклеїти вікна, щоб захистити себе від ударної хвилі та не отримати серйозних травм. Як це правильно зробити?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як убезпечити свій будинок від мародерів. І в першу чергу, як кажуть експерти, спускаючись в укриття або бомбосховища при повітряній тривозі, переконайтеся, що ви щільно зачинили свої вікна та двері.

Читайте також, що фахівець у сфері кібербезпеки Андрій Баранович дав кілька порад, які допоможуть захистити свій смартфон у воєнний час, щоб противник не вкрав ваші дані та не отримав доступу до облікового запису.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

григорий

13 квітня 2022, 01:21

нихера не понятно и очень интересно


Новини