Головна Новини Суспільство події Чи потрібно Україні бути членом ЄС: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно Україні бути членом ЄС: результати опитування

75,7% українців вважають, що Україні потрібно бути членом Європейського Союзу.

10 червня 2024, 16:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

7 червня Єврокомісія рекомендувала Європейські Раді відкрити переговори щодо розширення з Україною та Молдовою. А Бельгія, яка головує в ЄС планує до кінця червня розпочати офіційні переговори щодо вступу України, який зазвичай займає кілька років. Компанія Active Group провела соціологічне дослідження та з’ясувала думку українців щодо вступу України до ЄС.

Чи потрібно Україні бути членом ЄС: результати опитування

Чи потрібно Україні членство в ЄС. Фото з відкритих джерел

Згідно з дослідженнями Active Group 75,7% українців вважають, що Україні потрібно стати членом Європейського Союзу. Протилежної думки дотримується 17% українців.

Чи потрібно Україні бути членом ЄС: результати опитування - фото 2

Чи потрібно Україні стати членом ЄС. Опитування Active Group

У питання, чи потрібна Україна Європейському Союзу, 46,7% опитаних вважає, що Україна потрібна ЄС, а 38,8% українців відповіли — ні.

Чи потрібно Україні бути членом ЄС: результати опитування - фото 3

Чи потрібна Україна ЄС. Опитування Active Group

Також у соціологічному досліджені Active Group було питання, чи приєднається Україна до Європейського Союзу. 14,7% українців вважають, що Україна стане членом ЄС найближчим часом. 37,3% опитаних обрали варіант, що Україна приєднається, проте у віддаленій перспективі. У те, що Україна може у далекому майбутньому стане членом Європейського Союзу вказало 28,6%. 

Варіант відповіді, що Україна не буде членом ЄС набрав 10% респондентів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що названа дата, коли буде відкрито переговори про вступ України до Європейського Союзу. Це пов'язано з тим, що головування Бельгії в ЄС закінчується у кінці липня, а наступною країною, яка стане керівником, буде неприязна до України Угорщина.

Також "Коментарі" писали про те, чи зможе Україна після набуття членства в ЄС наздогнати інші країни союзу за рівнем життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Так

10 червня 2024, 15:53

Знову Багаторічна замануха, (( Вже бачили як блокують кордони держави ЕС? ,після війни та розрухи ми будемо зовсім непотрібний балласт. може землі за позики зацікавлять(((


Новини