Головна Новини Суспільство події Чи погодився Кім Чен Ин постачати зброю Росії: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи погодився Кім Чен Ин постачати зброю Росії: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією FT, КНДР готова укласти угоду з Росією про постачання зброї.

9 вересня 2023, 12:32
Поділіться публікацією:

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин готовий укласти з російським диктатором Володимиром Путіним угоду про постачання зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times", з посиланням на оцінки експертів.

Чи погодився Кім Чен Ин постачати зброю Росії: ЗМІ дізналися деталі

Володимир Путін та Кім Чен Ин. Фото: з відкритих джерел

"Поки що незрозуміло, що передбачатиме угоду між Північною Кореєю та Росією. Пхеньян може запропонувати боєприпаси, реактивні системи залпового вогню та балістичні ракети малої дальності — все це допоможе Москві відобразити контрнаступ Києва", — йдеться у матеріалі.

При цьому FT зазначає, що у відповідь Кремль міг би запропонувати зерно, нафту та військові технології, а також валюту як оплату.

Крім того, йдеться в публікації, таким чином, Росію можна схилити до надання Північній Кореї "високочутливих військових технологій", які можуть посилити загрози з боку КНДР Кореї та Японії.

"Співпраця між Росією та Північною Кореєю може вийти за межі угод щодо звичайних озброєнь та продовольчої/енергетичної допомоги, можливо, до передових технологій для супутників, атомних підводних човнів та балістичних ракет", – наводить слова експертів видання.

Раніше віце-президент США Камала Харріс заявила, що очікувана зустріч між лідером Північної Кореї Кім Чен Ином та президентом Росії Володимиром Путіним для надання військової підтримки Москві в її агресії проти України стане "великою помилкою".

Читайте також на порталі "Коментарі" — поки Україна чекає на постачання у вересні від США 31-го обіцяного танка "Abrams", Росія активно веде переговори з Північною Кореєю, умовляючи Пхеньян почати поставки снарядів і боєкомплекту для артилерійських систем, в яких так фронті. Чи змінить нову зброю ситуацію на фронті? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини