Головна Новини Суспільство події Чи підтримують українці заборону УПЦ МП: скільки проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують українці заборону УПЦ МП: скільки проти

Кожен 10 українець позитивно оцінює діяльність Української православної церкви Московського патріархату.

26 серпня 2024, 14:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 серпня Верховна Рада прийняла закон, який передбачає заборону діяльності релігійних організацій з країн-агресорів. Портал "Коментарі" з посиланням на дослідження компанії Active Group з’ясував, як до заборони УПЦ МП ставляться Українці.

Чи підтримують українці заборону УПЦ МП: скільки проти

Ставлення українців до заборони УПЦ МП. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуваннями Active Group, 11,3% українців позитивно оцінюють діяльність УПЦ МП в Україні. З них 6,5% дали однозначно позитивну оцінку, а решта 4,8% вказали як скоріше позитивну. Негативно оцінює діяльність "московської церкви" 67,2% українців – 50,1% вказують, як однозначно негативно, а 17,1% обрали варіант скоріше негативно.

Також Active Group запитали респондентів, чи підтримують вони заборону УПЦ МП в Україні. 75,9% позитивно висловились щодо заборони, крім того, 58,1% однозначно підтримали заборону "московської церкви", а ще 17,8% обрали варіант швидше підтримують. Заборони УПЦ МП в Україні не підтримує 15,4% опитаних. 7,2% вказали, що швидше не підтримують заборону, а 8,2% відповіли, що однозначно проти заборони Московського патріархату.

 Чи підтримують українці заборону УПЦ МП: скільки проти - фото 2

Як українці ставляться до заборони УПЦ МП. Опитування Active Group

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський відреагував на заборону УПЦ МП в Україні. Понтифік закликав не забороняти церкви, зокрема і "московської". 

Також "Коментарі" писали про українського народного депутата, який підтримав під час голосування у Верховній Раді закон про заборону УПЦ МП, а його за це покарали у партії. Він був єдиним обранцем з депутатської групи "Платформа за життя та мир", який позитивно проголосував за заборону діяльності релігійних організацій з країн-агресорів в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини