Головна Новини Суспільство релігія Папа Римський відреагував на заборону УПЦ МП в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський відреагував на заборону УПЦ МП в Україні

Папа Римський висловив побоювання щодо заборони Української православної церкви Московського патріархату.

25 серпня 2024, 15:20 comments2195
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Папа Римський Франциск висловив серйозне занепокоєння через рішення України прийняти закон, який забороняє релігійні організації країн, що вчинили агресію проти України. До цього списку входить УПЦ МП, яка співпрацює з Російською православною церквою. 

Папа Римський відреагував на заборону УПЦ МП в Україні

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Понтифік у своєму привітанні після молитви "Ангел Господній" висловив побоювання щодо заборони "московської церкви" на території України. За його словами, не потрібно забороняти жодної церкви, а хто хоче нехай молитись в будь-якій церкві.

"Згадуючи про нещодавно прийняті в Україні закони, я боюся за свободу тих, хто молиться, тому що той, хто справді молиться, завжди молиться за всіх. Будь ласка, не забороняйте прямо чи опосередковано жодну християнську Церкву: Церкви не можна чіпати", — сказав Папа Римський.

Франциск свою позицію пояснює тим, що люди, які моляться не чинять зла. За його словами, "якщо хтось чинить зло проти свого народу, він буде винен, але він не може чинити зла, бо він молився".

Нагадаємо, що 20 серпня Верховна Рада 265 голосами підтримала закон, який забороняє УПЦ МП. Проти закону проголосувало 29 народних депутатів. Список з іменами народних обранців, які були проти заборони "московської церкви" був оприлюднений наступного дня після голосування. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська церква звинуватила Константинопольського патріарха в забороні УПЦ Московського патріархату.

Також "Коментарі" писали, що нардеп, який критикував українських військових за дії в Курській області, виступив проти заборони УПЦ МП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини