Головна Новини Суспільство події Чи перемагає прозахідний кандидат: перші результати виборів на Тайвані
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи перемагає прозахідний кандидат: перші результати виборів на Тайвані

На виборах на Тайвані перемагає представник демократів Лай Цінде

13 січня 2024, 15:38
Поділіться публікацією:

На Тайвані закрилися виборчі дільниці. Згідно з попереднім підрахунком, із 40,1% лідирує прозахідний кандидат Лай Цінде з керівної Демократичної прогресивної партії (ДПП). Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Чи перемагає прозахідний кандидат: перші результати виборів на Тайвані

Тайвань. Фото: з відкритих джерел

Звіти подали вже майже 100% виборчих дільниць острова. Журналісти зазначають, що під час президентських перегонів виборці обирали між: нинішнім віце-президентом Лаєм Цинде із правлячої Демократичної прогресивної партії (ДПП); мером міста Нью-Тайбей Хоу Юї з партії Гоміньдан; лідером молодої Тайванської народної партії Ке Веньчже.

"На додаток до вибору нового президента, виборці визначатимуть новий склад законодавчого органу, обираючи своїх місцевих депутатів, а також законодавців загалом. ДПП утримує більшість в однопалатному законодавчому органі з того часу, як Цай Інвень вперше здобула перемогу на президентських виборах у 2016 році ", – пояснює видання.

На думку багатьох експертів, вибори на Тайвані мають серйозне геополітичне значення. Місцева влада не приховує занепокоєння через те, що Китай може втрутитися у проведення волевиявлення. Зокрема Китай напередодні голосування почав запускати повітряні кулі над островом.

11 січня США дали чіткий сигнал Китаю, що виступають проти будь-якого зовнішнього втручання чи впливу майбутні президентські і парламентські вибори на Тайвані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — напередодні виборів на Тайвані ми попросили експертів проаналізувати ситуацію, спрогнозувавши, чи можуть результати виборів спровокувати Китай (КНР) до нападу? Які очікування від тайванських виборів? Чи справді Китай може поводитися агресивніше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Цзіньпін знову натякнув на неминуче "возз'єднання" Китаю та Тайваню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини