Головна Новини Суспільство події Чи можуть в Україні ввести комендантську годину - Разумков
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть в Україні ввести комендантську годину - Разумков

Введення комендантської години - достатньо складний процес

5 квітня 2021, 08:45
Поділіться публікацією:

Все більше областей України потрапляє до "червоних зон". Проте чи може влада вдатися до жорстких радикальних мір та ввести комендантську годину? Таку можливість прокоментував Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков ефірі телеканалу "Україна 24".

Чи можуть в Україні ввести комендантську годину - Разумков

Комендантська година: чи можуть ввести обмеження в Україні - Разумков. Фото: unian.net

Політик заявив, що не хотів би, щоб в Україні вводили комендантську годину. За словами Разумкова, введення такого заходу — "ситуація досить непроста".

Голова ВРУ пояснює, що застосування комендантської години можливе тільки під час надзвичайного стану в країні. А для цього спочатку необхідно, щоб президент видав відповідний указ, який переходить до Верховної Ради України, де депутати його обговорюють.

"Це досить непростий процес. Мені б дуже не хотілося, щоб навіть у зв'язку з COVID — 19 ми змушені були піти на такий захід", — коментує Дмитро Разумков.

Варто зазначити, що саме поняття комендантської години передбачає обмеження на пересування громадян вулицями в певний період доби. Виключенням можуть стати люди, які мають спеціальні перепустки. Окрім цього, на території, де ведено комендантську годину, посилюється контроль з боку поліцейських, встановлюється патрулювання.

Нагадаємо, що викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА Володимир Курпіта розповів, на скільки необхідно вводити всеукраїнський локдаун в Україні, щоб перервати ланцюг передачі Covid-19. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, як представникам бізнесу отримати карантинні виплати від держави. Хто має право на 8 тисяч від держави? Як отримати допомогу? Про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини