Головна Новини Суспільство медицина Імунолог розповів, на скільки тижнів потрібно вводити карантин в Україні, щоб перемогти Covid
commentss НОВИНИ Всі новини

Імунолог розповів, на скільки тижнів потрібно вводити карантин в Україні, щоб перемогти Covid

Карантин необхідно вводити на строк не менше двох інкубаційних періодів

2 квітня 2021, 10:57
Поділіться публікацією:

Викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА Володимир Курпіта заявив, що в Україні необхідно вводити всеукраїнський локдаун на 3-4 тижні, щоб перервати ланцюг передачі Covid-19. Про це він повідомив в ефірі "Україна 24".

Імунолог розповів, на скільки тижнів потрібно вводити карантин в Україні, щоб перемогти Covid

Карантин в Україні - фото з відкритих джерел

За його словами, згідно з епідеміологією, карантин необхідно вводити на строк не менше двох інкубаційних періодів.

"Зараз карантин, якби це був справжній карантин і припинення діяльності, повинен тривати десь 3-4 тижні. Після цього повинно було бути поступове відновлення роботи громадських місць", — заявив Курпіта і додав, що це не означає, що такий карантин запроваджуватимуть тільки один раз.

За словами Курпіти, локдаун потрібно буде повторювати кілька разів, коли буде відбуватися підвищення захворюваності. Також він вважає, що влада трохи затягує з оголошенням національного локдауну.

"З великою ймовірністю такі випадки потрібно буде повторювати з якоюсь певною регулярністю, коли буде відбуватися підвищення захворюваності... Треба діяти заздалегідь, як це роблять в Польщі, Німеччині, Франції, де оголошені тотальні національні карантини", — заявив Курпіта.

Як раніше повідомляли "Коментарі", дію карантину в Києві можуть продовжити й після 16 квітня, якщо ситуація з поширенням коронавірусного захворювання не буде покращена. "Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати, якою буде ситуація з захворюваністю. Сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня вже почнуть давати результати, і ми будемо мати позитивну динаміку в середині квітня", — заявили в КМДА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини