Головна Новини Суспільство події Чи можуть після оновлення даних в "Резерв+" вручити повістку: пояснення ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть після оновлення даних в "Резерв+" вручити повістку: пояснення ТЦК

"Резерв+", як і виписка з ЦНАПу, є лише підтвердженням того, що громадянин уточнив свої персональні дані протягом 60 днів

10 червня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

Трапляються ситуації, коли після оновлення своїх даних у додатку "Резерв+" людина на вулиці зустрічає працівників ТЦК і їй все одно виписують повістку. Це відбувається у тих випадках, коли громадянин не має при собі військово-облікових документів, адже це правопорушення. Як передає портал "Коментарі", це в інтерв'ю "Фокусу" пояснив представник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

Чи можуть після оновлення даних в "Резерв+" вручити повістку: пояснення ТЦК

Повістки. Фото: із відкритих джерел

Військовий зазначив, що додаток "Резерв+", так само як витяг з ЦНАПу, є лише підтвердженням того, що громадянин уточнив свої персональні дані протягом 60 днів. Однак є ще інша норма про внесені зміни до Закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію та про правовий режим військового стану, де йдеться, що кожен громадянин України чоловічої статі віком від 18 до 60 років повинен мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що засвідчує особу, та пред'являти їх на вимогу військовослужбовців ТЦК та СП або поліцейських.

"Тобто якщо громадянин навіть має відстрочку, але у нього немає при собі військово-облікових документів (військового квитка, або тимчасового посвідчення військовозобов'язаного, або, для призовників, посвідчень про приписку до призовної ділянки) — це вже правопорушення, це вже штраф. Це вже порядок денний у ТЦК для винесення ухвали про адмінправопорушення. І ця норма працює вже, а не через 60 днів", — пояснив Істомін.

Крім того, військовий зазначив, що перевіряти такі документи мають право і працівники ТЦК, і поліція.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи будуть електронні повістки та направлення на ВЛК: у Раді дали остаточну відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини