Головна Новини Суспільство події Чи готові українці на територіальні поступки: нове опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українці на територіальні поступки: нове опитування

Абсолютна більшість українців проти будь-яких територіальних поступок Росії

9 червня 2023, 10:14 comments4726
Поділіться публікацією:

У червні 2023 року абсолютна більшість українців (84%) продовжують дотримуватися позиції, що жодні територіальні поступки є неприпустимими, навіть, якщо це призведе до затягування війни та з'являться нові загрози з боку агресора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані опитування КМІС.

Чи готові українці на територіальні поступки: нове опитування

Україна. Фото: з відкритих джерел

При цьому є 10% наших співвітчизників, які під час опитування припустили, що можна відмовитись від деяких територій, якщо це гарантує припинення війни.

Соціологи звертають увагу, що протягом року – з травня 2022 року до травня 2023 року – кардинальних змін у поглядах українців практично не відбулося. Щоразу абсолютна більшість респондентів (82-87%) висловлювалися проти територіальних поступок і абсолютна меншість (8-10%) були готові обговорювати це питання.

У всіх українських областях переважна більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Зокрема, серед жителів Сходу, 75% проти поступок (готові на поступки – лише 13%), а серед жителів Півдня – 86% проти поступок (готові – лише 8%). Порівняно з травнем 2022 року у всіх областях більшість населення вважає, що не можна погоджуватися на територіальні поступки заради встановлення миру.

Як прокоментував заступник директора КМІС Антон Грушецький, якщо провести паралелі з громадською думкою українців у 2022 році і зараз, то вони практично не змінилися.

Грушецький зазначив, що на перший погляд такі результати можуть здатися не цікавими. Адже немає жодної динаміки, але насправді це дуже добрий показник, який свідчить про те, що українці не зламалися і готові продовжувати боротьбу проти агресора, незважаючи на якісь труднощі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США готують новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Антон

9 червня 2023, 10:09

Ці 10 відсотуів, що згодні віддати території, розуміють що це тільки посилить спроби ращистів захопить в подальшому всю Україну?


Новини