Головна Новини Суспільство події Чи є зрушення за "формулою миру": у Зеленського дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є зрушення за "формулою миру": у Зеленського дали відповідь

На зустрічі радників глав держав планують розглянути "конкретні документи", які будуть винесені на засідання майбутнього саміту миру

30 вересня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Очікується, що вже до кінця жовтня відбудеться третє засідання радників глав держав із нацбезпеки для обговорення української "формули миру". Під час засідання розглядатимуть "конкретні документи", які будуть винесені на засідання майбутнього саміту миру. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час спілкування з журналістами розповів голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Чи є зрушення за "формулою миру": у Зеленського дали відповідь

Формула миру. Фото: із відкритих джерел

Щодо самого саміту миру, то на Банковій сподіваються провести важливий для України захід до кінця 2023 року.

Варто нагадати, що 13 липня глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна розпочала готувати договори для гарантій безпеки від союзників.

5-6 серпня у Саудівській Аравії відбулася зустріч дипломатичних радників із національної безпеки та політичних директорів зовнішньополітичних відомств понад 40 країн світу.

8 серпня в Офісі президента оприлюднили документ, в якому представлено філософію Формули миру.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час онлайн виступу на 77-й Генасамблеї ООН президент України Володимир Зеленський запропонував "формулу умов миру", яка допоможе уникнути воєн у майбутньому. За його словами, ця формула пропонує такі умови миру: покарання за злочин; захист життя; відновлення безпеки та територіальної цілісності; гарантії безпеки; рішучість. Яка ймовірність прийняття такої формули ? Якщо не така – яка може бути прийнята у майбутньому, створивши дієвий механізм запобігання чи швидкому завершенню воєн? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – формула миру Зеленського: у ЄС зробили тривожну заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини