Головна Новини Суспільство події Чи є в Україні розкол: КМІС представив результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є в Україні розкол: КМІС представив результати опитування

69% українців не вважають, що відбувається розкол України

22 січня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Переважна більшість наших співвітчизників (69%) вважає, що український народ потроху долає протиріччя і йде шляхом згуртованої політичної нації. Це на 34% більше, ніж 2020 року, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Чи є в Україні розкол: КМІС представив результати опитування

Опитування українців. Фото: з відкритих джерел

Соціологи пропонували опитаним два полярні варіанти відповіді. Перший – українці потроху долають протиріччя та йдуть шляхом до згуртованої політичної нації. Другий – внутрішні протиріччя серед українців лише посилюються, і українці йдуть у розкол.

Зазначається, що у 2020 році лише 35% українців вважали, що країна йде шляхом об'єднання, а 58%, навпаки, тодішню ситуацію сприймали як рух до розколу.

Після війни думки респондентів кардинально змінилися. До кінця 2023 року 69% українців вважали, що країна об'єднується, і 25% заявили, що, на їхню думку, в українському суспільстві відбувається розкол.

КМІС також підв'язав дослідження до мови, якою українці спілкуються у побуті.

Українців, які дотримуються думки про "об'єднання" в україномовному середовищі на 15% більше, ніж у російськомовному.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на початку грудня 2023 року три чверті українців (74%) переконані, що за жодних обставин Україна не повинна відмовлятися від своїх територій, навіть якщо через це війна триватиме і будуть загрози збереженню незалежності . Частка згодних на вчинки зросла до 19%. Про це свідчать нові дані опитування КМІС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – опитування показало, які питання для американців є критично важливими: на якому місці війна в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини