Головна Новини Суспільство події Чи достатньо робить владу для того, щоб подолати енергокризу: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи достатньо робить владу для того, щоб подолати енергокризу: що думають українці

Понад 66% українців високо оцінюють дії влади щодо боротьби з енергетичною кризою

сьогодні, 14:31
Поділіться публікацією:

Понад 66% наших співвітчизників високо оцінюють і вважають ефективними дії влади щодо боротьби з енергетичною кризою: 12% вважають їх цілком ефективними, 54% — скоріше ефективними. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у дослідженні соціологічної групи Рейтинг "Діяльність енергетичного комплексу України: оцінки та практики споживачів".

Чи достатньо робить владу для того, щоб подолати енергокризу: що думають українці

Електроенергія Фото: з відкритих джерел

Найбільше українців поінформовано про відновлення зруйнованих енергооб'єктів (50%), залучення міжнародної допомоги у вигляді фінансів та енергетичного обладнання (38%), а також посилення захисту інфраструктури (36%). Менше людей знають про розвиток розподіленої генерації та збільшення імпорту електроенергії — лише 19-20% опитаних.

Водночас 8% респондентів не обізнані про жодний із заходів. Молодші вікові групи в цілому демонструють вищий рівень поінформованості про ініціативи, спрямовані на покращення ситуації в енергетиці.

93% опитаних наголосили, що завжди вчасно платять рахунки за спожиту електроенергію. 6% платить рахунки вчасно іноді. 1% зазначили, що не сплачують рахунки вчасно.

Опитування проводилося з 20 по 23 вересня серед українців віком від 18 років у всіх регіонах, за винятком тимчасово окупованих територій Криму, Донбасу та тих місць, де на момент опитування не було українського мобільного зв'язку. Вибірка респондентів представляє населення за віком, статтю та типом населеного пункту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переважна більшість, а саме 96% наших співвітчизників заявили, що намагаються економно використовувати електроенергію. З них 74% намагаються робити це завжди, а 22% – іноді. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини