Головна Новини Суспільство події Чи допоможуть роботи про марихуану та крабів у боротьбі з пропагандою РФ: що не так з українським контентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допоможуть роботи про марихуану та крабів у боротьбі з пропагандою РФ: що не так з українським контентом

На який контент витрачають державні кошти

2 жовтня 2024, 21:47
Поділіться публікацією:

Телемарафон “Єдині новини” зараз уже більше шкодить, ніж допомагає українцям, та й країна в цілому. Все більше громадян відмовляються дивитися ці новини, а попри це на роботу марафону витрачають шалені гроші. До того ж якість самої роботи сумнівна, а іноді зовсім не зрозуміла. Загалом виникають питання до фінансування створення контенту. Народний депутат України, голова в Комітет з питань свободи слова Ярослав Юрчишин розповів про фінансування створення українського контенту, інформує портал “Коментарі”. 

Чи допоможуть роботи про марихуану та крабів у боротьбі з пропагандою РФ: що не так з українським контентом

Ілюстративне фото

Він зазначив, направив запит до Держаудитслужби щодо оцінки ефективності телемарафону “Єдині новини”.

“За даними аудитслужби, лише держпідприємству “Мультимедійна платформа іномовлення України” на виготовлення телерадіопрограм у 2023-у році  було спрямовано 1 мільярд 238 мільйонів гривень. Це суперечить постанові Кабміну №915, яка регулює виробництво програм для державних потреб”, — зазначив нардеп.

Також в аудиторів, за його словами, виникли питання щодо того, як розпорядилися коштами. До прикладу, був конкурс, покликаний формувати і підтримувати позитивний імідж України, протистояти пропаганді РФ та дезінформації.

“Держпідприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" відібрало такі роботи: “В Амстердамі заборонять палити марихуану”, “Брюссель закликають подолати вторгнення блакитного краба”, “Кінець війни з наркотиками” тощо. Не певен, що це допоможе в боротьбі з російською пропагандою”, — зазначив Ярослав Юрчишин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці втомилися від телемарафону




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини