Головна Новини Суспільство події Чи допомагатиме Казахстан Росії з обходом санкцій: відповідь Токаєва
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомагатиме Казахстан Росії з обходом санкцій: відповідь Токаєва

Токаєв пообіцяв, що Казахстан дотримуватиметься санкцій проти РФ

28 вересня 2023, 16:35
Поділіться публікацією:

Казахстан підтримує рішення Євросоюзу щодо санкцій проти Росії за агресію щодо України і не дасть Москві можливості їх обійти. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на брифінгу під час офіційного візиту до Німеччини зробив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Чи допомагатиме Казахстан Росії з обходом санкцій: відповідь Токаєва

Касим-Жомарт Токаєв. Фото: з відкритих джерел

"Слідуватимемо санкційному режиму. В нас є контакти з відповідними організаціями щодо дотримання санкційного режиму і будь-яких побоювань німецької сторони щодо дій для обходу санкційного режиму, мені здається, не повинно бути", — зазначив Токаєв.

Лідер Казахстану торкнувся і теми війни в Україні, наголосивши, що Казахстан виступає за негайне припинення військових дій і на мирні переговори щодо статуту ООН.

"Я сьогодні заявляв пану канцлеру, що ситуація дуже серйозна. Що російська сторона та українська сторона готові до переговорів, але платформа до переговорів поки не ясна. Настає ера мудрої дипломатії. Потрібно припиняти взаємні звинувачення та вести розумні переговори", — висловився Токаєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема необхідності переговорів з Росією у разі затягування війни стає останнім часом більш актуальною. Про це періодично пишуть західні ЗМІ, на цю тему найчастіше висловлюються політики та чиновники різних країн. При цьому ні українська влада, ні українське суспільство до переговорів (які б фактично означали "заморозку" війни, але не її закінчення на прийнятних для нас умовах) на даний момент явно не готові. Та й сама РФ не надто демонструє бажання конструктивного діалогу. Хоча Путін періодично робить псевдомиротворчі заяви, ціну його слів ми знаємо. Яка ймовірність переговорів? Що (хто) може змінити позицію Києва чи Москви в найближчій перспективі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини