Головна Новини Суспільство події Чи будуть запроваджувати масову вакцинацію дітей: пояснення міністра
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть запроваджувати масову вакцинацію дітей: пояснення міністра

Усі вважають, що якщо підключили до ШВЛ, то людина вже врятована, але це не так

11 листопада 2021, 15:24
Поділіться публікацією:

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я, в ефірі програми "Свобода слова на ICTV" пояснив коли можуть розглянути питання масової вакцинації дітей в Україні. 

Чи будуть запроваджувати масову вакцинацію дітей: пояснення міністра

Спалах коронавірусу триває, фото з відкритих джерел

Міністр порадив наразі всім українцям, в кого є в родині школярі та дошкільнята, вакцинуватися, щоб не підхопити вірус грипу чи коронавірусу від дітей. 

"Ми повинні навчитися жити в новій реальності. Наразі ми говоримо про масову вакцинацію дорослого населення з 18 років. Інструкціями виробника дозволено вакцинуватися з 12 років", — наголосив Ляшко.

Також він додав, що в інших європейських країнах вакцинують дітей з п'яти років. Однак в Україні питання масової вакцинації дітей будуть розглядати, коли в державі буде провакциновано 50% дорослого населення, а бажано 70%.

Крім того, міністр наголосив, що процент тих, кого вдається зняти з ШВЛ та повернути до нормального життя без трубки з киснем не такий вже й високий. За його словами, всі вважають, що якщо під'єднали до ШВЛ, то людина вже врятована, але це не так.

Однак коронавірус підступний й 70% летальних наслідків реєструють у світі серед пацієнтів, що потрапили до реанімації. В середньому, 2 з 10 або навіть 1 з 10 пацієнтів, що підключені до апарату ШВЛ, виживають. Йдеться про випадки, коли знімають людей з інвазивної ШВЛ. Інвазивна ШВЛ — це коли людині підключають трубки для забезпечення прохідності дихальних шляхів. Тобто за пацієнта "дихає" апарат.

Як повідомляв портал "Коментарі", лікар розповіла про перебіг COVID-19 в дітей. Медик пояснила, як впливає на організм поєднання грипу та COVID-19. Українці наразі мають ризик підхопити вірус грипу та коронавірусу одночасно. За словами лікаря, циркуляція вірусів грипу ускладнює діагностику та, звісно, послаблює імунітет людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини