Головна Новини Суспільство події Чи буде вихідний після Великодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде вихідний після Великодня

У зв'язку з чинним військовим становищем сподіватися на додаткові вихідні у квітні не доводиться.

8 квітня 2023, 12:35
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", у 2023 році Великдень християни православного обряду відзначають у неділю, 16 квітня. Традиційно в Україні понеділок після неділі, коли відзначали Великдень, був вихідним днем. Однак через діюче військове становище в Україні звичних трьох вихідних на Великдень не буде.

Чи буде вихідний після Великодня

Великдень. Фото: із відкритих джерел

У трудовому законодавстві говориться, що, якщо святковий чи неробочий день збігається з вихідним днем (субота та неділя), вихідний день переносять наступного після святкового чи неробочого. Але вже другий рік поспіль в Україні продовжує повномасштабне вторгнення російських військ, відповідно, в нашій країні діють змінені норми під час воєнного стану, запровадженого 19 лютого 2022 року. Бо понеділок, 17 квітня, буде звичайним робочим днем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — частина штурмової авіації Республіки Білорусь (РБ) отримала здатність завдавати ударів ядерною зброєю , а з 3 квітня на одному з російських полігонів розпочали навчання білоруським розрахункам порядку застосування "Іскандер-М". Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Схоже, Кремль насправді вирішив розпочати поширення ядерного озброєння. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – що можна сказати про європейсько-китайські переговори на підставі заяв, які вже зробили лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін та президент Франції Еммануель Макрон? Як розцінювати заклик Сі до України та РФ "швидше" відновити мирні переговори, а також його чергове наголошення на неприпустимості застосування ядерної зброї? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини