Головна Новини Суспільство події Чи буде відповідальність за неявку за повісткою: чому уряд скорочує строк з’явлення в ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде відповідальність за неявку за повісткою: чому уряд скорочує строк з’явлення в ТЦК

Не зовсім зрозуміла мета такого прискорення з'явлення за повісткою з огляду на відсутність пояснень з боку уряду, яким чином формується перелік тих, хто потрібен для мобілізації

сьогодні, 18:30
Поділіться публікацією:

В Україні продовжується загальна мобілізація. Одна із тем, яка цікавить українців полягає в тому, що через зміни в законодавстві, повістка в поштовій скриньці тепер може опинитися у кожного військовозобов'язаного громадянина України. Зокрема, Кабмін вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Термін явки до ТЦК скоротили з 14 до 7 днівЧи буде відповідальність за неявку за повісткою і хто їх отримає? Видання "Коментарі" з цим питанням звернулося до експертів.

Чи буде відповідальність за неявку за повісткою: чому уряд скорочує строк з’явлення в ТЦК

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Уряд цікавить виключно виконання плану

Голова профспілки Українська незалежна фундація юристів, голова АТ "Кравець та партнери", адвокат Ростислав Кравець зазначив, що дійсно урядом 1 жовтня було прийнято відповідні зміни до 560 Постанови, де було змінено строк з'явлення до ТЦК за повісткою. 

"Якщо це стосується обласних центрів, то зменшено час з’явлення з 14 днів до 7, якщо це інші населені пункти, то з 14 до 10 днів. Насправді, не зовсім зрозуміла логіка уряду і, що саме намагається виправити уряд чи покращити зменшенням строку з'явлення за повісткою. Так як на сьогоднішній день відповідно до вимог Кодексу України про адміністративне правопорушення фактично штрафів за нез'явлення, несвоєчасне з'явлення за повісткою немає. Також не зовсім зрозуміла і мета такого прискорення з'явлення за повісткою з огляду на відсутність пояснень з боку уряду, яким чином формується перелік тих, хто потрібен, в першу чергу, для мобілізації і хаотичні дії з приводу бронювання, в які також постійно вносяться зміни", – зазначив експерт. 

Ростислав Кравець додає, тим більше, як показує попередній досвід, всі дії уряду направлені на перекладання відповідальності з тих, хто повинен приймати рішення, керувати мобілізацією на місця, куди в принципі просто доводиться план. 

"Нікого не цікавить ні якість осіб, я маю на увазі їх здоров'я, фах, їх потреба для національної економіки. Цікавить виключно виконання плану. В подальшому це призводить, як до зловживань, так і до нанесення шкоди національній економіці України. Тому насправді саме зменшення строку з'явлення за повісткою жодним чином не вплине на, принципі, мій погляд, на мобілізацію. А також не призведе до якихось масових штрафів громадянам України", – підсумував співрозмовник порталу "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Міноборони оновило дані: скільки повісток уже надіслано через "Укрпошту".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/

Новини