Головна Новини Суспільство події Міноборони оновило дані: скільки повісток уже надіслано через "Укрпошту"
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони оновило дані: скільки повісток уже надіслано через "Укрпошту"

Поки не відомо, як працює механізм відбору повісток, але раніше заявлялося, що це може бути принцип "лотереї"

сьогодні, 13:40
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, надісланих "Укрпошті" для оповіщення військовозобов'язаних громадян. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Міноборони оновило дані: скільки повісток уже надіслано через "Укрпошту"

Повістка. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що у алгоритмах формування повісток виявили вагомі неточності. Зокрема, повістки можуть надходити також тим військовозобов'язаним, у яких оформлено бронювання чи відстрочення, а також тим, хто згідно цього ж реєстру вже призваний на військову службу.

"Поки не відомо, як працює механізм відбору повісток, але раніше заявлялося, що це може бути принцип "лотереї" — так званий "рандомайзер", який випадково вибиратиме серед військовозобов'язаних, які відповідають вимогам мобілізації", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Укрпошта" почала розсилати повістки військовозобов'язаним. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на інформацію Ukrainian Military Pages.

Централізований обмін повістками в електронному вигляді вперше відбувся у вівторок, 17 вересня. За даними видання, з усіх ТЦК порядку денного, підписаних електронними підписами їхніх начальників, автоматично надійшли на сервери "Укрпошти".

Загалом поштовий оператор отримав близько 6 тисяч повісток про виклик військовозобов'язаних до ТЦК. При цьому на кого саме формувати повістки обирали не до місцевих ТЦК.

"Порядок денний, згенерований Реєстром військовозобов'язаних і підписаний електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, про що свідчить спеціальний QR-код, був роздрукований "Укрпоштою" і тепер надсилається за домашніми адресами військовозобов'язаних рекомендованими поштовими відправленнями", — пише видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини