Головна Новини Суспільство події Чи буде в Україні весняний локдаун - глава МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде в Україні весняний локдаун - глава МОЗ

Максим Степанов розповів, за яких умов локдаун може бути введеним знову

25 січня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Відсьогодні, 25 січня, в Україні пом'якшили карантинні заходи. Про те, чи можуть ввести ще один локдаун в країні навесні, і від чого це залежить, в ефірі телеканалу Україна 24 розповів глава МОЗ Максим Степанов.

Чи буде в Україні весняний локдаун - глава МОЗ

Глава МОЗ розповів, чи буде весняний локдаун - фото: з відкритих джерел

Так, за його словами, після закінчення жорсткого карантину деякий час потрібно буде спостерігати за тим, як зміниться ситуація з захворюваністю по регіонах. Потім можна переходити до адаптивного карантину. Тобто, відбудеться послаблення обмежень. Однак деякі все ж продовжать діяти.

Також Степанов розповів, чи виправдали себе обмеження під час січневого локдауну, від яких українці, м'яко кажучи, були шоковані. Йдеться про заборону продажу деяких товарів, які лежали на полицях супермаркету, закриті обмежувальною стрічкою. На це глава МОЗ відповів, що жодне обмеження не було введено даремно. Це було зроблено з тією метою, що в магазинах буде перебувати менша кількість покупців.

"Людина приходить в супермаркет, де йому потрібно купити все. Він купує продукти, а далі включається психологія. Тобто, він з візком піде далі вибирати щось, й,  відповідно, часу в магазині проведе більше", — зазначив Максим Степанов.

Глава МОЗ також вважає що потрібно повністю довіритися епідеміологам, які знають, як потрібно поступати в подібних ситуаціях. З огляду на весь комплекс заходів можна сказати, що зараз ситуація в країні стабільна. Однак ще хоча б тиждень потрібно почекати, щоб картина повністю склалася. У разі, якщо положення і далі буде залишатися стабільним і послаблення карантинних заходів не призведе до нових рекордів захворюваності, локдаун навесні введений не буде.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Україні почав діяти новий карантин і про його повний список заборон, а також про те, що дав карантин українцям.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини